Održana 2. sjednica Organizacijskog odbora Dana travnjaka

Nakon što je najavljeno održavanje 22. Dana travnjaka Koprivničko-križevačke županije od 4. do 6. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici, Organizacijski odbor ove manifestacije u srijedu, 28. ožujka sastao se na svojoj drugoj sjednici, koju je vodio predsjednik i zamjenik župana Darko Sobota.

Prvi dan ove najveće županijske manifestacije posvećene poljoprivrednoj proizvodnji rezerviran je za stručna predavanja u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Koprivnica. Uz prezentacije stručnih studija Visokog gospodarskog učilišta Križevci i školskih programa križevačke Srednje Gospodarske škole, prijedlozi tema su: „Kratki opskrbni lanci“, „Način utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka“, „Mjera 10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“ s naglaskom na uporabu pesticida te mjere Programa ruralnog razvoja. Upravno je tema ruralnog razvoja generalna tema manifestacije. Savjetodavna služba Koprivničko – križevačke županije organizirat će predavače i teme predavanja, a moderatorica i voditeljica programa košnje bit će Tatjana Međimurec.

Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u subotu 5. svibnja u 10 sati, nakon čega će uslijediti kulturno-umjetničko program te nagrađivanje najboljih proizvođača kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivnijeg mladog proizvođača mlijeka i mesa s područja Županije. Zatim će uslijediti konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Koprivnica, dok će u nedjelju 6. svibnja posjetitelji moći vidjeti natjecanje u ručnoj košnji, tradicionalni prikaz sušenja i rastepanja sijena, proglašenje najboljih kosaca, predstavljanje školskih zadruga te Bambino kup na kojemu će se predstaviti mladi uzgajivači goveda.

Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu dosad je zaprimio 50 prijava izlagača, a s ciljem poticanja ruralnog razvoja Županija osigurava besplatan izlagački prostor te uvrštavanje izlagača u katalog.

Prijavnica za sudjelovanje na 22. Danima travnjaka nalazi se OVDJE, a potrebno ju je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica i to najkasnije do 23. travnja 2018. godine.

Služba ureda župana