Održana koordinacija LAG-ova s područja Županije

U četvrtak, 8. ožujka u prostorima Županijske uprave održan je radni sastanak koordinacije lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) s područja Koprivničko-križevačke županije, na temu „Aktualnosti u radu lokalnih akcijskih grupa na području Koprivničko-križevačke županije“.

Sastanak je organizirala PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u  u suradnji s LAG-om „Podravina“, LAG-om „Prigorje“, LAG-om Prizag, LAG-om „Izvor“ i LAG-om Mura-Drava.

Okupljeni su tijekom sastanka razmijenili aktualne informacije iz područja ruralnog razvoja i LEADER pristupa s posebnim naglaskom na spremnost LAG-ova na raspisivanje natječaja namijenjenih poljoprivrednicima i jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje projekata iz područja ruralnog razvoja. Predstavnici LAG-ova zatim su prezentirali predradnje koje je potrebno ispuniti kao preduvjet raspisivanja natječaja te se prvi LAG natječaji mogu očekivati polovicom ožujka ove godine.

Sredstva koja LAG-ovi s područja Županije tijekom 2018. godine planiraju dodijeliti kroz natječaje iznose ukupno preko 2,1 milijuna eura.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: PORA – Razvojna agencija Podravine i Prigorja