Održana manifestacija 2. „Spomenar dr. Ivana Ivančana“

Povodom 11. obljetnice smrti dr. Ivana Ivančana, u organizaciji Općine Molve, Društva za povjesnicu i starine Molve te KUD-a Molve prošlog je vikenda održana trodnevna manifestacija 2. „Spomenar dr. Ivana Ivančana“, koju je financijski podržala i Koprivničko-križevačka županija.

U sklopu manifestacije, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije postavila je spomen-ploču ispred rodne kuće dr. Ivančana, koju su otkrili direktor Zajednice Zdravko Mihevc i sin dr. Ivančana, umjetnički voditelj Ansambla narodnih pjesama i plesova Hrvatske LADO Andrija Ivančan.

Pored postavljanja spomen-ploče, održana je multimedijalna priredba „Sjećanje na Cicu“, seminar na temu „Podravske pjesme i plesovi“ te autorski program dr. Ivančana u izvedbi HKUD-a Osijek 1862, uz nastupe gostujućih KUD-ova. Posljednjeg dana manifestacije, sudionici programa u narodnim su nošnjama prisustvovali svetoj misi u crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije.

Ivan Ivančan bio je hrvatski etnolog, etnokoreograf i etnokoreolog. Završio je studij kemijske tehnologije na Tehničkom fakultetu, nakon toga i studij etnologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je kasnije i doktorirao, a radio je u Etnografskom muzeju u Zagrebu, Institutu za etnologiju i folkloristiku i Republičkom komitetu za prosvjetu, kulturu, fizičku i tehničku kulturu. Bio je dugogodišnji generalni i umjetnički ravnatelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, a nakon umirovljenja, živio je i radio u rodnim Molvama.

Služba ureda župana