Održana radionica na temu „Menadžment u javnoj upravi“

U organizaciji Državne škole za javnu upravu, Koprivničko-križevačke županije i Hrvatske zajednice županija u utorak, 3. srpnja održana je radionica „Menadžment u javnoj upravi“.

Svrha radionice bila je kroz otvorenu dvosmjernu komunikaciju i vježbe uvesti polaznike u područje poslovnog upravljanja i pružiti im osnovna znanja iz tog područja, odnosno upoznati ih s ključnim teoretskim i praktičnim pretpostavkama poslovnog upravljanja te ukazati na pet temeljnih funkcija poslovnog upravljanja i njihovu primjenu u upravljanju u javnom sektoru.

Radionice je bila namijenjena prvenstveno rukovodećim, ali i svim ostalim službenicima, a uvodno se obratio župan Darko Koren, koji je sudionicima zahvalio na interesu, kao i organizatorima na suradnji.

Često se susrećemo s problemima koje smo dužni rješavati, a u našem upravljanju moramo koristiti metode i alate iz realnog sektora kako bi držali korak.“, dodao je župan, napomenuvši kako će ova radionica sudionicima pružiti korisna znanja i primjere iz prakse u povećanju kvalitete javnog menadžmenta.

Voditelj radionice bio je Krešimir Buntak, a prisustvovali su joj predstavnici županijskih upravnih tijela, jedinica lokalne samouprave, obrazovnih, zdravstvenih i turističkih institucija te Ureda državne uprave. Osim s područja Koprivničko-križevačke, sudjelovali su i predstavnici Međimurske i Varaždinske županije.

Služba ureda župana