Održana redovna godišnja skupština DVD-a Peščenik.

Prošlog je vikenda održana 66. redovna izvještajna skupština DVD-a Peščenik, koju je otvorio predsjednik Dario Rajn, a prisustvovali su joj načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sokolovac Darka Pehnec, pročelnik Područnog ureda zaštite i spašavanja Ivan Kramarić, inspektora za vatrogastvo Stjepan Lončar, tajnica Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije  Mirjana Futač, predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic, zapovjednik VZO Sokolovac Dejan Ban, predstavnik JVP Koprivnica  i predsjednika DVD-a Starigrad Željko Cvrtila, prijatelji društva, članovi udruga te ostali gosti.

Predsjednik i zapovjednik DVD-a Peščenik podnijeli su izvješća o radu za 2017. godinu, gdje su posebno izdvojili prijavu za EU fondove, mjeru 7.4. za rekonstrukciju Vatrogasnog doma u Peščeniku te osvojeno 3. mjesto B ekipe na 12. županijskom vatrogasnom natjecanju u Molvama. U planu rada za 2018. godinu izdvojena je nabava kombi vozila, koje bi bilo od velike pomoći DVD-u u realizaciji njihovih budućih planova i projekata.

Pročelnik Kramarić dodijelio je načelniku Bakšaju Uvjerenje o završenom tečaju za osposobljavanje čelnika jedinica lokalne i regionalne samouprave, dok
je predsjednik VZO Sokolovac Blažic dodijelio diplomu o završenom tečaju za vatrogasnog časnika Stjepanu Mađeriću, napomenuvši  kako je VZO Sokolovac nedavno dobio prvog vatrogasnog suca zapovjednika DVD-a Peščenik Zlatka Jakrlina. Predsjednik DVD-a Rajn ujedno je dodjelio Zahvalnicu DVD-a Peščenik Krešimiru Juratoviću za poseban doprinos razvoju vatrogastva i zaštite od požara.

Skupština je obogaćena postavljanjem izložbe fotografija Krešimira Juratovića pod nazivom ”Kornatska tragedija 2007. – 2017,” u znak sjećanja na tragično stradale vatrogasce, kao i postavom amblema društava u sastavu VZO Sokolovac te antiknih vatrogasnih stvari istog autora.

Nakon završetka radnog dijela skupštine, uslijedilo je druženje članova i gostiju uz degustaciju delicija koje su pripremile vrijedne i marljive članice Udruge žena ”Šumarice”, a koje i članice DVD-a Peščenik.

Služba ureda župana

Fotografije ustupio: Krešimir Juratović