Održana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije

U utorak, 5. lipnja u Križevcima je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško, predsjednik Zajednice Goran Matoničkin, glavni zapovjednik Zajednice Zvonimir Habijan, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te brojni predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, javnih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih zajednica.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Matoničkina, predstavljena su izvješća, i to Izvješće Verifikacijske komisije, Izvješće o radu za 2017., Financijsko izvješće za 2017. godinu i završni račun za 2017. godinu te Izvješće Nadzornog odbora. Navedena izvješća su i usvojena, a zatim su se prigodnim govorima obratili gosti.

Župan je pozdravio sve okupljene te je predstavnike Zajednice pohvalio na predanom radu i odličnoj organizaciji, dodavši: „Uvijek naglašavamo kako smo jedna smo od najvatrogasnijih hrvatskih županija, što govori da je vatrogastvo zapravo način života u ovom kraju, a njegova povijest duga 160 godina svjedoči i da je važan čimbenik ukupnog razvoja društva. Zaista zahvaljujem predsjedniku, zapovjedniku, bivšim vodstvima i svim članovima na besprijekornoj suradnji i pokazanom zajedništvu što je temelj funkcioniranja vatrogastva. S velikim poštovanjem želim vam mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu.“

U Izvješću o radu za prošlu godinu, potrebno je izdvojiti kako su vatrogasci s područja Zajednice bili angažirani po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika i na četiri izvanredne dislokacije gašenja velikih požara otvorenog prostora na području Splitsko – dalmatinske, Šibensko – kninske i Zadarske županije. Angažiranje pripadnika dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi, opreme i vozila s područja Koprivničko-križevačke županije odvijalo se u četiri smjene, započelo je 17. srpnja a završilo 25. kolovoza 2017. godine. Prošle je godine provedeno i dvadesetak zajedničkih javnih vatrogasnih vježbi u organizaciji DVD-a i VZO-a na cijelom području Koprivničko-križevačke županije, čiji je cilj bio provjeriti sustav uzbunjivanja, koordiniranja i rukovođenja te zapovijedanja i način djelovanja vatrogasnih postrojbi prilikom velikih vatrogasnih intervencija.

Na Skupštini je izabran i zamjenik zapovjednika Zajednice Marijan Kicivoj iz JVP Koprivnica, koja je najveća javna vatrogasna postrojba na području Zajednice, dok su pomoćnici zapovjednika Habijana zapovjednici Matija Markešić iz JVP Đurđevac i Ivan Matosović iz JVP Križevci.

Služba ureda župana