Održana sjednica županijskog Povjerenstva za zaštitu i prava pacijenata

U prostorima Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije održana je sjednica Povjerenstva za zaštitu i prava pacijenata Koprivničko-križevačke županije koju je vodila predsjednica Davorka Gazdek.

Članovi su na sjednici usvojili novi Poslovnik o radu Povjerenstva, a zatim se raspravljalo o zaprimljenom dopisu Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Istarske županije koji se odnosi  na neslaganje s primjenom novih odredbi Odluke o utvrđivanju osnovne liste lijekova koja je stupila na snagu 1. ožujka 2018. godine. Ovim dopisom Povjerenstvo Istarske županije izrazilo je neslaganje s Odlukom u dijelu u kojem je promijenjen način pružanja terapije onkološkim pacijentima za liječenje malignih bolesti te je predloženo da se izmjenom Odluke ponovno omogući pacijentima u županijama koje nemaju visoko specijalizirane zdravstvene ustanove  (klinike) ostvarivanje prava na terapiju za liječenja malignih bolesti u ustanovama razine „opće bolnice“.

Naredna sjednica održati će se po potrebi, a u jesenskom roku dogovarati će se održavanje predavanja iz područja zaštite i promicanja prava pacijenata.

Služba ureda župana