Održana treća sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva

U prostorima Županijske uprave u ponedjeljak, 23. travnja održana je treća sjednica Savjeta za razvoj civilnog društva u Koprivničko-križevačkoj županiji, koju je vodio predsjednik Savjeta Robert Vulić.

Članove Savjeta uvodno je pozdravio zamjenik župana Ratimir Ljubić te pohvalio njihovu aktivnost, a zatim je za zamjenicu predsjednika Savjeta izabrana viša stručna suradnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Lara Dombaj.

Na sjednici je predstavljena i usvojena Informacija o radu Savjeta za 2017. godinu te je donesen Operativni plan rada Savjeta za naredno razdoblje, u kojemu se navodi kako su zadaće Savjeta sudjelovanje u kontinuiranom praćenju i analizi razvoja civilnoga društva na području Županije u okvirima nacionalnih strategija te suradnja s upravnim tijelima u planiranju županijskih programa dodjele financijskih potpora projektima i programima udruga i organizacija civilnoga društva iz sredstava proračuna Županije.

Od planiranih aktivnosti, izradit će se baza korisnika te inicirati izrada Strategije razvoja civilnog društva Koprivničko-križevačke županije, kao i održavanja edukacija i okruglih stolova, a na sjednici je predstavljena i kampanja Hrvatska volontira 2018. Kampanja će se održati od 21. do 26. svibnja, a više informacija možete doznati OVDJE.

Služba ureda župana