Olimpijski festival dječjih vrtića u Đurđevcu okupio gotovo 200 mališana

U Đurđevcu je prošlog vikenda održani 17. izdanje Olimpijskog festivala dječjih vrtića koji je okupio 220 mališana i njihovih voditelja. Natjecanja su održana u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac, a malene sportaše pozdravili su zamjenik župana Ratimir Ljubić i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Zamjenik Ljubić naglasio je važnost bavljenja sportom od najranije dobi, što potiče psihofizički razvoj djece te je svim sudionicima poželio mnogo sreće u natjecanjima i dobru zabavu.

Na Festivalu su se natjecala djeca iz dječjih vrtića „Pčelice“ iz Molvi, „Bubamara“ iz Kalinovca, „Maslačak“ iz Đurđevca, „Bregunica“ iz Novog Virja te „Zrno“ iz Virja, a igralo se mali nogomet, trčalo na 50 metara, natjecalo u štafeti 4×25 metara, skakalo se u dalj te bacalo lopticu. Podrška vrtićarcima bila je brojna publika na tribinama koja ih je vatreno bodrila.

Pobjednici su dobili medalje i pehare, a nagradu „Fair Play“ Hrvatskog olimpijskog odbora osvojio je vrtić „Pčelica“ iz Molvi.

Hrvatski olimpijski odbor pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, te odgajanja djece putem sporta. Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci, su etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo – najvažniji su elementi natjecanja.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: rooster.city