Općina Đelekovec brojnim aktivnostima proslavila svoj dan

Župan Darko Koren i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar prisustvovali su svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Đelekovec koja je u subotu, 9. lipnja održana u Društvenom domu povodom Dana Općine.

Svečanoj sjednici prethodilo je otvorenje dječjeg igrališta Eko-zona u parku, kao i proslava Dana Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine te 185. obljetnica organiziranog školstva na ovom području.

Načelnica Općine Štefica Sirutka u svom se govoru na svečanoj sjednici osvrnula na najvažnije projekte u posljednjih godinu dana, izdvojivši kao najvažnije uređenje igrališta u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije te katastarsku izmjeru u suradnji sa Županijom i Državnom geodetskom upravom.

Najesen počinje prva faza uređenja parka kod crkve, kao i izrada projektne dokumentacije za sportsku dvoranu, dok uz financijsku pomoć Županije radimo na asfaltiranju nerazvrstanih cesta u našim naseljima. Važan nam je i projekt aglomeracije, a obzirom na velik broj neupisane djece, morat ćemo rješenje pronaći u proširenju vrtića.“, kazala je načelnica Sirutka, zahvalivši svima na suradnji te doprinosu razvoju Općine.

Župan je vodstvu Općine i mještanima uputio čestitke, dodavši kako su rezultati koje su postigli u proteklih godinu dana doista hvalevrijedni, jer maloj općini sa skromnim proračunskim prihodima nije lagano realizirati velike projekte.

Upravo zato osmišljen je model financiranja lokalne i regionalne samouprave iz fonda izravnanja poreznih prihoda koji će malim općinama, pa i Županiji, omogućiti efikasnije upravljanje proračunskim prihodima i ostvarenje planova. Moram reći i kako su mnogi ljudi porijeklom iz Đelekovca svojim znanjem doprinijeli razvoju Županije, pa i šireg prostora, a tome u prilog idu i uspjesi vaše Osnovne škola koja je jučer također proslavila svoj dan. Čestitam vam na svim postignućima, drago mi je što je Županija u nekima od njih bila partner, poput katastarske izmjere, te vjerujem kako ćemo i nadalje ovako odlično surađivati.“, kazao je župan.

U ime načelnika općina čestitke je uputio načelnik Općine Virje Mirko Perok, a prigodnim se riječima obratio i saborski zastupnik Damir Felak. U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su učenici Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine te članovi KPD-a „Seljačka sloga“.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Snježana Vlahinić i Neven Stjepović, brojni načelnici općina, predstavnici udruga i škola te mještani.

Služba ureda župana