Općina Sveti Ivan Žabno svečano proslavila svoj dan

U srijedu, 20. lipnja na Obiteljskom izletištu Novak u Cepidlaku održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sveti Ivan Žabno, povodom proslave Dan Općine i blagdana sv. Ivana Krstitelja, a prisustvovali su joj župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i suradnici.

Okupljene je na samom početku pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Habijanec, koji je podsjetio na planirane projekte, izdvojivši projekt dječjeg vrtića vrijedan sedam milijuna kuna.

Načelnik Općine Nenad Bošnjak zahvalio je svima na dolasku te je od najvažnijih aktivnosti u proteklih godinu dana spomenuo modernizaciju nerazvrstanih cesta, sanaciju mosta u Ladincu, sanaciju odlagališta opada, vodovod u Markovcu Križevačkom te rekonstrukciju javne rasvjete. Također je napomenuo kako su uređeni brojni vatrogasni domovi i dječja igrališta, a zatim je održao prezentaciju u kojoj je predstavio projekt izgradnje vodotornja za koji su dobivena sredstva iz nekoliko ministarstava i fondova, te novi kružni tok.

Župan je uputio čestitke na Danu Općine, kao i na kvalitetnoj i konstruktivnoj suradnji u brojnim projektima, dodavši kako je Županija i nadalje na raspolaganju za svu podršku i pomoć u razvoju Općine. Čestitkama su se pridružili i saborski zastupnici Branko Hrg i Damir Felak, načelnik Općine Farkaševac Dražen Draganić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić te u ime gospodarstvenika predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec.

U sklopu svečane sjednice potpisani su i ugovori za gradnju vodotornja, i to između direktorice Vodnih usluga d.o.o. Križevci Helene Kralj i predsjednika Uprave Radnika Mirka Habijaneca, a zatim su dodijeljena i javna priznanja.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr