Općina Sveti Petar Orehovec svečano proslavila svoj dan

Župan Darko Koren, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić u petak, 29. lipnja prisustvovali su svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana Općine Sveti Petar Orehovec.

Na svečanosti su se okupili i brojni drugi gosti, načelnici općina i njihovi suradnici, članovi Županijske skupštine, predstavnici udruga i institucija te mještani, a vodio ju je predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus, koji je uvodno naglasio kako je dosad održano osam sjednica, a sve su odluke donesene jednoglasno.

Načelnik Općine Franjo Poljak u svom je osvrtu na proteklo razdoblje izdvojio nekoliko projekata – asfaltiranje ceste prema naselju Piškovec i modernizaciju nerazvrstanih cesta, što je realizirano u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, projektiranje vodovoda za južni dio Općine te kupnju zemljišta za izgradnju dječjeg vrtića. Među najvažnijim projektima istaknuo je i dogradnju Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, projekt vrijedan 4 milijuna kuna koji je financirala Županija iz svog proračuna, uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 850 tisuća kuna.

U svom govoru župan je naglasio važnost ulaganja u demografiju, posebno u ruralnim prostorima, te važnost poticanja mladih obitelji na ostanak u Općini. Korak prema boljim demografskim pokazateljima je i stvaranje adekvatnih uvjeta za obrazovanje, stoga se Županija, nakon što se pojavio problem s klizištem u Osnovnoj školi, odmah uključila u rješavanje te situacije i djeci omogućila sigurno pohađanje nastave. Župan je dodao kako školu treba dopuniti s projektom sportske dvorane te je Općini zahvalio na suradnji, poručivši kako će joj Županija i nadalje biti na raspolaganju za potrebnu podršku.

U ime načelnika pozdravnim se riječima obratio načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, a kraju svečane sjednice dodijeljene su zahvalnice učenicima i njihovim mentorima za odlične rezultate ostvarene u protekloj godini.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: prigorski.hr