Organizacijski odbor Dana travnjaka održao četvrtu sjednicu

U prostorima Županijske uprave održana je četvrta sjednica Organizacijskog odbora Dana travnjaka 2018. na kojoj je potvrđen program manifestacije koja će se od 4. do 5. svibnja ove godine održati na prostoru Sajmišta u Koprivnici.

Prvog dana na rasporedu su stručna predavanja u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Koprivnica, s početkom u 19 sati. Na predavanjima će biti prezentirani programi križevačke Srednje Gospodarske škole te stručni studiji Visokog gospodarskog učilišta Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja održat će predavanje „Kratki opskrbni lanci“, a Andreja Babić iz Hrvatske poljoprivredne agencije govorit će o temi „Način utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka“. Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba govorit će o „Mjeri 10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“, a predstavnici Ministarstva poljoprivrede govorit će o aktualnim mjerama Programa ruralnog razvoja RH.

Drugog dana, u subotu, 5. svibnja program počinje u 9,30 sati nastupom Folklornog ansambla Koprivnica, a zatim je na rasporedu svečano otvorenje manifestacije u 10 sati. U sklopu otvorenja održat će se dodjela nagrada najboljim proizvođačima kravljeg i kozjeg mlijeka, kao i najperspektivnijem mladom proizvođaču mesa i mlijeka s područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca. Nakon nastupa KUD-a „Srce“, od 10,30 do 18,00 sati u planu je konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Koprivnica, dok će se proizvođači sireva, meda, mlijeka, kolača i drugih proizvoda predstaviti na izlagačkim prostorima. U 14 sati Udruga žena „Hrvatsko srce“ Peteranec i Udruga žena iz Republike Mađarske sudjelovat će u programu Mudlinijade i Dana tijesta, a u 19 sati posjetitelji će moći uživati u koncertu Tamburaškog sastava „Cure iz centra“

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju, 6. svibnja program počinje u 9 sati natjecanjem u ručnoj košnji, a zatim je na rasporedu tradicionalni prikaz ručne košnje, rastepanja, okretanja i sušenja sijena u organizaciji Udruge Zagoraca Podravine, dok je proglašenje najboljih kosaca na rasporedu u 10,30. Ponovno je na rasporedu i konjički turnir u organizaciji Konjičkog kluba Koprivnica, a u 12 sati počinje Bambino kup na kojemu će se predstaviti najmlađu uzgajivači sa svojom teladi te dobiti priznanja. Zatvaranje manifestacije predviđeno je oko 18 sati.

Manifestacija Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije profilirala se kao značajna sajamska priredba na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, kao i poduzetništva s  naglaskom na ruralni razvoj. Upravo s ciljem poticanja ruralnog razvoja Županija osigurava besplatni izlagački prostor te uvrštavanje izlagača u katalog.

Tvrtke, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ostali izlagači svoje mjesto na Danima travnjaka mogu osigurati putem prijave i to do 3. svibnja, prijavnica za sudjelovanje na 22. Danima travnjaka nalazi se OVDJE te ju je potrebno dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica.

Služba ureda župana