Organizacijski odbora Dana travnjaka održao svoju treću sjednicu

U prostorima Županijske uprave održana je treća sjednica Organizacijskog odbora Dana travnjaka 2018. na kojoj su utvrđene teme stručnih predavanja koja će se održati prvog dana manifestacije, u petak 4. svibnja s početkom u 19 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskog komori Koprivnica.

Na početku predavanja, bit će prezentirani školski programi križevačke Srednje Gospodarske škole te stručni studiji Visokog gospodarskog učilišta Križevci, a zatim je na rasporedu PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja s temom „Kratki opskrbni lanci“. Andreja Babić održat će predavanje na temu „Način utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka“, dok će Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba govoriti o „Mjeri 10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene“. Za kraj predavanja, predstavnici Ministarstva poljoprivrede informirat će okupljene o aktualnim mjerama Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, za koje će biti raspisani natječaji. Za moderatoricu programa određena je predstavnica Savjetodavne službe Tatjana Međimurec.

Jednoglasno je prihvaćen i sastav Povjerenstva za odabir najboljeg kosca, i to kao predsjednica Marcela Andreata-Koren te kao članovi Vlado Kušec, Zdravko Cvelber, Kristina Svržnjak i Mateja Lončar.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa sudjelovat će Folklorni ansambl Koprivnica i KUD „Srce“, dok će županijska Turistička zajednica organizirati program Mudlinijade i Dane tijesta.

Manifestacija Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije ove će se godine održati od 4. do 6. svibnja na prostoru Sajmišta u Koprivnici, a profilirala se kao značajna sajamska priredba na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje, kao i poduzetništva s  naglaskom na ruralni razvoj.

Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu dosad je zaprimio 50 prijava izlagača, a s ciljem poticanja ruralnog razvoja Županija osigurava besplatan izlagački prostor te uvrštavanje izlagača u katalog.

Prijavnica za sudjelovanje na 22. Danima travnjaka nalazi se OVDJE, a potrebno ju je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica i to najkasnije do 23. travnja 2018. godine.

Služba ureda župana