Ovogodišnja Mathema okupila gotovo tisuću mladih matematičara

Najveće ekipno natjecanje iz matematike u Hrvatskoj – Mathema Koprivnica 2018., ove je godine u petak, 25. svibnja okupila gotovo tisuću mladih matematičara iz cijele Hrvatske te 300-tinjak njihovih mentora.

Cilj manifestacije, koja se održava četvrtu godinu zaredom, bilo je poticanje logičkog razmišljanja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Mnogo uspjeha u rješavanju zahtjevnih zadataka učenicima je poželio zamjenik župana Ratimir Ljubić, kao i da se ugodno osjećaju u Koprivnici, steknu nova prijateljstva i vrate se i iduće godine, a pozdravila ih je i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž.

Organizator je Udruga mladih koprivničkih matematičara, natjecanje za osnovnoškolce održano je u Osnovnoj školi Braće Radić, gdje su sudionike pozdravili predsjednica Udruge Mara Grašić te ravnatelj Kreško Grgac, dok su srednjoškolci zadatke rješavali u Gimnaziji „Fran Galović“ gdje su ih pozdravili članica Udruge Marina Njerš i ravnatelj Vjekoslav Robotić.

Služba ureda župana