Pčelarska udruga Lipa održala manifestaciju Pčelarski razgovori

U rekreacijskoj zoni Crne gore u Koprivnici u organizaciji Pčelarske udruge Lipa održani su 22. Pčelarski razgovori povodom obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, kao i završetka i početka nove pčelarske godine.

Manifestacija je bila edukativnog karaktera, predavanje je održao pčelar iz Varaždina Nikola Vujnovec, a u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić. Od pčelara, okupilo ih se devedesetak iz Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Bjelovarsko bilogorske i Osječke županije te Republike Mađarske, a pridružio im se i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Uvodno se obratio predsjednik Udruge Lipa Zdenko Lončarić koji je skrenuo pažnju na doprinose pčelara u društvenoj zajednici, problematiku prostora koji kronično nedostaje Udruzi za njene aktivnosti te potpore kojima Grad Koprivnica i Koprivničko Križevačka županija prate svoje pčelare. Također je izvijestio okupljene o aktivnostima Hrvatskog pčelarskog saveza i potpisivanju ugovora između Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Mađarske u području očuvanja i zdravlja pčela te nastupa na zajedničkom tržištu meda i kapitala.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: koprivnica.hr