Pisanica od srca u Bratislavi

Kao što je najavljeno prilikom otvorenja izložbe „Ususret Uskrsu“, jedna od Pisanica od srca otputovala je u Bratislavu, gdje ju je župan Darko Koren na svečanosti na trgu Hviezdoslavovo namestie uručio gradonačelniku  Bratislave – Stare Mesto Radoslavu Števčiku. Pisanicu su u maniri naivne oslikali Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček, a projekt je realiziran uz financijsku potporu Hrvatske turističke zajednice.

Župan je istaknuo međusobnu povezanost dvaju naroda koje krasi slična povijest, jezik i kultura, kazavši: „Hrvati i Slovaci grade svoju budućnost u Europi, ali i čuvaju svoje tradicije i posebnosti. Jedna od naših posebnosti je naivna umjetnost koja kroz ovaj projekta ima sve više poklonika diljem svijeta.“

Prigodnim su se govorima obratili i veleposlanik RH u Slovačkoj, njegova ekselencija Aleksandar Heina te gradonačelnik Števčik, a zatim su zajednički predstavili Pisanicu od srca brojnim žiteljima Bratislave i posjetiteljima. Svečanosti primopredaje prisustvovali su i direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice u Bratislavi Nora Henterova, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev, predsjednik Hrvatskog kulturnog saveza u Slovačkoj Radoslav Janković te brojni drugi uzvanici.

Program su svojim kulturno-umjetničkim nastupom obogatili mladi tamburaši iz hrvatskog sela Čunovo, Čunovski bećari.

Služba ureda župana