Podravka održala „Dan polja pšenice“

Uoči početka žetve pšenice, tvrtka Podravka je u Hlebinama okupila znanstvenike, kooperante te lokalne proizvođače zainteresirane za suradnju na „Danu polja pšenice“. U ime Koprivničko-križevačke županije događanju je prisustvovao viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić.

Ovakvu praksu Podravka provodi već duži niz godina kako bi unaprijedila proizvodnju i kvalitetu pšenice. Direktor Sektora poljoprivrede Zdravko Dimač najavio je kako Podravka planira značajno povećati otkup pšenice te unaprijediti suradnju s kooperantima i domaćim OPG-ovima, a sve u cilju ostvarenja 100 postotnog udjela domaće sirovine u svojim gotovim proizvodima.

Do 2022. godine Podravka planira svu sirovinu dobivati iz hrvatskih polja, a trenutno je u proizvodnju uključeno 2500 kooperanata, dok će ih trebati još još nekoliko tisuća. Svojim proizvođačima Podravka nudi stručnu pomoć, ali im i financijski pomaže te kupnjom repromaterijala, zaštite i umjetnih gnojiva kompletno upravlja proizvodnjom.

Proizvođačima koji se odluče na suradnji s nama nudimo siguran otkup, kvalitetnu cijenu, a nusproizvode kao uljanu repicu i kukuruz Podravka će otkupiti.“, poručio je direktor Dimač.

Nakon stručnih predavanja, proizvođači su u društvu stručnjaka iz Podravke obišli pokusno polje u Jeduševcu na kojem je ove godine zasijano 48 sorti pšenice iz devet oplemenjivačkih programa.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: glaspodravine.hr