Područna škola Hižanovec proslavila 70. obljetnicu školstva

U Područnoj školi Hižanovec, koja se nalazi u sastavu Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka, u ponedjeljak 23. listopada održana je svečanost povodom 70. obljetnice školstva u Hižanovcu i uređenja novog učioničkog prostora, kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Na samom početku, u prezentaciji je prikazana kratka povijest škole, koja je započela s radom 1947. godine, a u kojoj su bili spomenuti svi prosvjetni djelatnici koji su kroz godine radili s djecom. V.d. pročelnice Mušlek uputila je čestitke uz želju da škola i nadalje bude uspješna u aktivnostima i programima koje provodi, a prigodno se obratio i ravnatelj Darko Zvonar koji je Županiji zahvalio na suradnji. Ove školske godine nastavu polazi 15 učenika koji su zatim izveli kulturno-umjetnički program.

Što se tiče radova, u PŠ Hižanovec udvostručena je korisna površina čime su učenici i nastavnici dobili na raspolaganje dvije učionice, prostor za predškolu i zbornicu, što će im omogućiti još kvalitetniji rad i boravak u školi. Vrijednost radova bila je oko 70 tisuća kuna, a podsjetimo i kako je Županija prošle godine uredila novu prostoriju u PŠ Kolarec, koja se također nalazi u sastavu Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy, što je bio zahvat vrijedan oko 374 tisuće kuna. Ove se godine ulagalo u rekonstrukciju krovišta matične škole Gornja Rijeka u iznosu od  238 tisuće kuna te je promijenjen dio stolarije na matičnoj školi i PŠ Hižanovec.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: facebook Radio Križevci