PORA pripremila projekt Prozor u kulturu

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s Gradom Đurđevcom i projektnim partnerima Gradskom knjižnicom Đurđevac, Muzejom grada Đurđevca, LAG-om Podravina, KUD-om Petar Preradović i Udrugom kazališnih amatera Gradsko kazalište Đurđevac pripremila je projekt koji je prijavljen na natječaj Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta dionika u kulturi s područja Đurđevca za umrežavanje i sudioničko upravljanje u kulturi, ciljane skupine su organizacije civilnog društva  i kulturne ustanove u Đurđevcu  te predstavnici Gradske uprave Grada Đurđevca. Kroz pet radionica ojačat će svoje kapacitete za sudioničko upravljanje u kulturi, izraditi strateški plan te dati prijedlog modela za sudioničko upravljanje u kulturi, kojim će se organizirati šest kulturno-umjetničkih programa.

Ukupna vrijednost projekta je 1,5 milijuna kuna, trajanje je 24 mjeseca, a pripremljena je sva potrebna dokumentacija te je projekt poslan Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva.

Stručna i savjetodavna podrška PORA-e kod pripreme ovog projektnog prijedloga osigurana je kroz projekt „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“.

Služba ureda župana