Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obišla tvrtku Bauwerk Boen

Povodom svečanog otvorenja 50. izdanja Picokijade, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u subotu, 30. lipnja posjetila je đurđevačku tvrtku Bauwerk Boen te obišla proizvodne pogone.

U pratnji Predsjednice bili su župan Darko Koren, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, general Mladen Markač, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Uprave tvrtke Klaus Brammertz, generalni direktor tvrtke za Hrvatsku Igor Benaković, izvršni direktor tvrtke Christian Koch te ostali suradnici.

Predsjednici je održana prezentacija u kojoj je je predstavljeno poslovanje tvrtke, koja je u svibnju otvorila nove proizvodne pogone, što je jedna od najvećih investicija u sjeverozapadnom dijelu države. Prilikom obilaska, Predsjednica je naglasila važnost stranih investicija u hrvatsko gospodarstvo i otvaranja novih radnih mjesta, dodavši kako je ovo dobar primjer kako manje sredine mogu postati atraktivne velikim gospodarskim subjektima.

Dosad je u tvornicu uloženo 25 milijuna eura, a zaposlene su 274 osobe što je značajan doprinos razvoju gospodarstva Đurđevca, cijele Županije, pa i šire regije. Hrvatska je treća zemlja u kojoj tvrtka Bauwerk Boen nastavlja proizvodnju, jedan od glavnih razloga cijele investicije je kvalitetan izvor sirovina – slavonskog hrasta, a grupacija godišnje proizvede više od 9 milijuna m2 parketa koji distribuira u preko 50 zemalja diljem svijeta.

Služba ureda župana