Predsjednica s vodstvom Podravke razgovarala o izvoznim mogućnostima

Prvi radni dan predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je izmješten njezin Ured, završio je obilaskom tvrtke Podravka d.d., gdje se zajedno sa županom Darko Korenom, zamjenikom župana Darkom Sobotom i suradnicima susrela s članovima Uprave, na čelu s predsjednikom Uprave Marinom Pucarom.

Predsjednica je kazala kako tvrtki želi pomoći u izvozu prehrambenih proizvoda na strana tržišta, naglasivši: “Podravka je perjanica naše prehrambene industrije, a kao što sam već istaknula, ona za nas koji smo neko vrijeme proveli u inozemstvu, priziva sjećanja na dom. Sa svoje strane, u okviru gospodarske diplomacije koju provodim u sklopu državnih posjeta i gospodarskih foruma, nastavit ću raditi na promociji proizvoda tvrtke, naravno u bliskoj suradnji s Upravom Podravke.“.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar zahvalio je Predsjednici na posjetu, posebno zato što počinje kampanja kojom tvrtka slavi 70. obljetnicu postojanja i uspješnog djelovanja.

Danas smo predstavili i ono što se dogodilo u ovih 70 godina, kao i razvojne planove za budućnost, a Predsjednici smo zahvalni što nam je otvorila vrata stranih tržišta, nedavno u Rusiji te u Kataru, gdje smo napravili prve ugovore. To je put koji želimo i nadalje slijediti.“, kazao je predsjednik Uprave Pucar, dodavši kako je na sastanku iskazan interes da se iduće godine, uz zajedničke napore, za Podravku otvore nova tržišta.

Služba ureda župana