Izaslanstvo Županije prisustvovalo proslavio 130. godišnjice DVD-a Ferdinadovac

U subotu 14. rujna Dobrovoljno vatrogasno društvo Ferdinandovac obilježilo je 130 godina svog neprekidnog i uspješnog djelovanja. Svečanosti je uz brojne uzvanike i predstavnike vatrogasnih društava prisustvovao i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar koji se prigodnim riječima obratio prisutnima naglasivši važnost koju dobrovoljna vatrogasna društva imaju za lokalnu zajednicu te poželio uspjeh u daljnjem radu uz što manje intervencija.

U uvodnom dijelu proslave predsjednik DVD-a Ferdinandovac Danijel Dugina se osvrnuo na djelovanje DVD-a kroz povijest, a čestitke su uputili i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik JVP-a Đurđevac Matija Markešić, inspektor za vatrogastvo Stjepan Lončar te načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić.

Na svečanosti su uručena i priznanja te zahvalnica Koprivničko-križevačkoj županiji koju su predsjedniku Pintaru uručili predsjednik DVD-a Ferdinandovac Danijel Dugina i    predsjednica Požarnog područja Đurđevac Marijanka Đođ. U sklopu proslave održana je i pokazna vježba prilikom koje su članovi DVD-a Ferdinandovac prisutnima demonstrirali spašavanje unesrećene osobe iz vozila te gašenje požara.

Izvor fotografija: Krešimir Juratović

Služba ureda župana