Predstavljen projekt „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“

U Križevcima je u utorak, 19. rujna održana početna konferencija projekta „Opremanje Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci“, kojoj je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Svrha projekta je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničke poslovne infrastrukture u Križevcima, nositelj je Križevački poduzetnički centar, a partner PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja. Projekt je odobrilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.484.645,53 kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 1.617.437,12 kuna.

Zamjenik Ljubić čestitao je svima uključenima na realizaciji projekta, naglasivši kako će zasigurno „rezultirati privlačenjem poduzetnika i novim zapošljavanjima, posebno mladih, što će dugoročno utjecati na stvaranje pozitivne gospodarsku klime Križevcima, ali i cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji“. Također je posebno istaknuo ulogu PORA-e i njezinu pomoć u pripremi ovog, ali i brojnih drugih projekata.

Ravnateljica PORA-e Melita Birčić obratila se u ime projektnog partnera, kazavši kako su se uključili kroz stručnu i savjetodavnu podršku izrade projektne prijave te kako je svima u interesu jačanje poduzetničke infrastrukture, koja će doprinijeti većoj konkurentnosti. U ime domaćina, zadovoljstvo projektom izrazio je križevački gradonačelnik Mario Rajn, napomenuvši kako je Razvojni centar i i tehnološki park okosnica ekonomskog razvoja Grada te kako je projekt prvi u nizu kojim će se podići kvaliteta života i rada na ovom području.

Direktor Križevačkog Poduzetničkog centra Tihomir Hodak također je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu, a posebno voditelju Darku Masnecu, te je detaljno predstavio što se sve planira napraviti. Radovi obuhvaćanju opremanje 8 zajedničkih unutarnjih prostorija i uređenje vanjskog prostora, čime će se zaokružiti vizualna i poslovna vizura kompleksa. Također, planiraju se kompletirati oznake za slijepe i slabovidne osobe, a opremanje sredstvima za rad smanjit će troškove proizvodnje, budući da korisnici neće morati pojedinačno investirati u opremu već će je koristiti zajednički.

Služba ureda župana