Predstavljena slikovnica „Slon kojega nisu slušale noge“

U ponedjeljak, 18. prosinca u prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” u Koprivnici, održana je prva promocija slikovnice „Slon kojega nisu slušale noge“ autorica Nikol Bali i Antonie Prilike.

Slikovnica ima dva cilja – prvi je humanitarnog karaktera u sklopu humanitarne akcije „Darujte prostor Laticama“, a drugi je senzibiliziranje djece vrtićke i niže osnovnoškolske dobi  o potrebama Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, a o njoj su govorili predsjednica Latica Nevenka Fuchs, ilustratorica Antonia Prilika, spisateljica Nikol Bali, grafički dizajner Mario Matijašić. Metodički osvrt na slikovnicu napisala je ravnateljica Centra Radmila Popović, a ulomke je pročitala članica Kluba Latice Tatjana Petran.

U ime Koprivničko-križevačke županije predstavljanju je prisustvovala Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, koja je pohvalila autorice slikovnice, kao i Udrugu na svim projektima i aktivnostima koje provodi kako bi olakšala život djeci i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama te dodala kako im je Županija i nadalje na raspolaganju za potrebnu pomoć i podršku.

Služba ureda župana