Predstavnici osam udruga sudjelovali na 9. Županijskoj likovnoj koloniji

Likovni amateri  s područja Koprivničko-križevačke županije prošlog su se vikenda okupili na 9. Županijskoj likovnoj koloniji, čiji je domaćin bila Udruga „Kloštranska paleta“ iz Kloštra Podravskog, organizator županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a pokrovitelj Koprivničko-križevačka županija.

Likovna kolonija održana je u prostoru Lovačke udruge „Srndač“ u Kozarevcu, a otvorio ju je načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović. Vrijedni umjetnici  inspiraciju su pronašli u prirodnim ljepotama, a slikali su raznim tehnikama, najviše uljem na platnu. Na koloniji je sudjelovao tridesetak  likovnih amatera iz osam  udruga: Udruga  „Peski art“ iz Đurđevca, „Podravka  72“ iz Koprivnice, Križevački likovni krug, likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi,  likovna sekcija „Likresa“ KUD-a „Ivan vitez Trnski“ iz Novigrada Podravskog,  likovna sekcija KUD –a „Tomislav“ Sveti Ivan Žabno te domaćini „Kloštranska paleta „iz Kloštra Podravskog. Po prvi put na Županijskoj likovnoj koloniji sudjelovala je i likovna sekcija HKUD-a „Frankopan“ iz Ferdinandovca.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa predstavile su se članice glazbenog sastava „Gorbonuk„ iz Kloštra Podravskog, a koloniju je zatvorila predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić koja je naglasila važnost kulturnog amaterizma za razvoj zdravog društva i njegov doprinos kvaliteti života svakog pojedinca, ali i društva u cjelini. Ujedno je zahvalila svima koji djeluju u udrugama kulturnog amaterizma, svim sudionicima i organizatorima 9. Likovne kolonije, članovima „Kloštranske palete“, te najavila održavanje 10. jubilarne likovne kolonije.

Služba ureda župana