Upriličen prijem za članove županijskog Saveza udruga umirovljenika

U srijedu, 20. lipnja u prostorima Županijske uprave župan Darko Koren i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar održali su prijem za članove Saveza umirovljenika i starijih osoba Koprivničko-križevačke županije, na čelu s predsjednikom Franjom Zirdumom, koji su osvojili ekipno prvo mjesto na 24. Međužupanijskim sportskim susretima umirovljenika u Daruvarskim toplicama.

Župan je čestitao članovima Saveza na ovom iznimnom uspjehu te na vještinama koje su pokazali u natjecanju s umirovljenicima iz četiri druge županije – Bjelovarsko-bilogorske, Varaždinske i Međimurske.

Čestitam vam na pokazanom natjecateljskom duhu, na peharima i medaljama koje ste osvojili i donijeli u Županiju, čime ste potvrdili da smo zdrava i sportska županija i da se možemo podičiti sportskim rezultatima. Čuli smo da ste osvojili prva mjesta u disciplinama streljaštva i šaha, drugo mjesto u belotu i treće u pikadu te ekipno prvo mjesto te vam zahvaljujem što ste napravili iskorak u promoviranju Županije jer mislim da svaki takav događaj ima i tu svrhu. Posebno zahvaljujem predsjedniku Pintaru na organizaciji ovog susreta i angažmanu u podizanju kvalitete života naših građana treće životne dobi te vam želim mnogo zdravlja i uspjeha u daljnjim natjecanjima.“, kazao je župan.

Predsjednik Pintar dodao je kako su njegovi kolege iz Saveza „zlatna generacija“ te kako im je čast i zadovoljstvo biti na prijemu kod župana i pokazati svoju ljubav prema sportu.

Stvarno smo bili oduševljeni kada su zbrojeni rezultati i podijeljene nagrade, a atmosfera je bila doista predivna. Jedino nam je malo žao što zbog remonta kuglane nije nastupila naša kuglačka ekipa koja je izvrsna, no možemo reći kako smo svi uživali u zajedničkom druženju. Zahvaljujem Županiji da potpori i naporima da nam život učini ljepšim i ugodnijim te se veselim budućoj suradnji.“, istaknuo je predsjednik Pintar.

Zahvalama Županiji pridružio se i predsjednik Saveza Franjo Zirdum koji je kazao kako se osim sportskim susretima bave i glazbom te međunarodnom suradnjom, posebno s Mađarima, s kojima njeguju prijateljske odnose.

Drago nam je što možemo na aktivan način provoditi starost, zahvaljujem svima kojima nam u tome pomažu te se nadam kako ćemo i nadalje ovako uspješno surađivati.“, poručio je predsjednik Zirdum, a okupljenima se obratio i hrvatsko-američki državljanin Milan Ćorković koji na susretima sudjeluje već 15 godina i brani boje Koprivničko-križevačke županije.

Prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Služba ureda župana