Prva smjena vatrogasaca VZ Grada Koprivnice na otok Krasnicu-Vangu

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića vatrogasci Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice 2. kolovoza upućeni su na prvu smjenu dislokacija na otok Krasnicu – Vangu.

Na dislokaciju je upućeno dvoje vatrogasaca iz DVD-a Reka i DVD-a Starigrad, koji su opremljeni propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima, te opremom za vezu, kao i priborom za osobnu higijenu. Vatrogasci zadovoljavaju i sve uvjete koji proizlaze iz Zakona o vatrogastvu i podzakonskih akata.

Vatrogasci i oprema prevozit će se zajedno s vatrogascima koji odlaze na dislokaciju na otočje Brijuni, i to kombi vozilom Javne vatrogasne postrojbe grada Koprivnice i vozilom Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice.

Druga smjena dislokacije traje 15 dana, a očekuje se da će, kao i  prethodnih godina, redovne dislokacije završiti najkasnije do 30. rujna ove godine.

Služba ureda župana