Sanja Polak gostovala u Kalinovcu i Ferdinandovcu

U utorak 30. siječnja u sklopu programa „Bibliobus vam dovodi u goste…“ u osnovnim školama u Kalinovcu i Ferdinandovcu gostovala je književnica Sanja Polak.

Susreti su bili organizirani za sve zainteresirane učenike, pa se u publici našlo oko 180 učenika nižih i viših razreda. Sanja Polak omiljena je dječja književnica i jedna od najčitanijih autorica među učenicima osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije, a objavila je deset romana za djecu te je, između ostaloga, dobitnica književnih nagrada „Mato Lovrak“ i „Mali princ“. Njezine su knjige prodane u više od 150.000 primjeraka, a o doživljajima svoje junakinje Pauline P. piše već dvadesetak godina; naime, njezine su avanture zabilježene u šest romana i pretvorene u kazališnu predstavu, a našle su se i na popisu osnovnoškolske lektire.

Sanja Polak uzbuđenoj je publici ukratko predstavila svaki od svojih deset romana te je s djecom razgovarala o važnosti čitanja: zašto je lijepo čitati, kakve sve svjetove čitanje otvara, zašto ona voli čitati i zašto je uopće nastala Paulina P. Prisutnim je učiteljima predložila da svaki dan u okviru nastave odvoje vrijeme za priču, a djecu je uputila i motivirala na korištenje knjižnice i bibliobusa. Redovi za autograme svjedoče o uspješnosti oba susreta!

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica ponovo će dovesti u goste književnika ili književnicu jednoj od osnovnih škola na području Županije u mjestima u kojima ima stajališta u proljeće 2018. godine.

Ana Škvarić
Dipl. knjižničarka – informator u bibliobusu
Voditeljica Bibliobusne službe
Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica