Svečano obilježen završetak radova na kružnom toku Ledine u Đurđevcu

Župan Darko Koren i ravnatelj ŽUC-a Dragutin Guzalić prisustvovali su obilježavanju završetka radova na kružnom toku na Ledinama u Đurđevcu kojim je riješeno pitanje sigurnosti sudionika prometa, a time i poboljšanje kvalitete života mještana grada Đurđevca.

Županijska uprava za upravljanje županijskim i lokalnim cestama i Centar za vozila Hrvatske ove godine osigurali su 85 posto sredstava od ukupno 3,1 milijun kuna projekta rekonstrukcije raskrižja Basaričekova-Radićeva-Vinogradska u Đurđevcu, dok je preostali dio financiran iz proračuna Grada Đurđevca. Ovom rekonstrukcijom riješena je problematika sigurnosti, jer je do sada ovo raskrižje bilo izuzetno opasno za sve sudionike prometa.

Ovakvim duplim kružnim tokom smanjit će se brzina prometa, a osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima kazao je gradonačelnik Janči uoči današnjeg otvorenja, a ostvarenju ovog projekta pridonio je i general Mladen Markač koji je izrazio zadovoljstvo realiziranim projektom.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković,  predstavnici Centra za vozila Hrvatske, Vjekoslav Štimac, načelnik PU KKŽ, predstavnici PP Đurđevac, djelatnici HAK-a Đurđevac, predstavnici Mjesnog odbora Ledine i predstavnici izvođača i nadzora.

Na kraju svečanosti vrtićarci Dječjeg vrtića Maslačak simbolično su pustili u zrak žute balone, a djelatnici policije motorima i automobilom provozali počasni krug.

 

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Grad Đurđevac