Svečano otvoreno 37. Državno natjecanje iz računovodstva

U koprivničkom hotelu „Podravina“ u srijedu, 11. travnja svečano je otvoreno 37. Državno natjecanje iz računovodstva, čiji je domaćin Srednja škola Koprivnica.

Svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je sudionicima natjecanja poželio dobrodošlicu te im čestitao na plasmanu, dodavši kako je za to bilo potrebno mnogo uloženog rada i truda. Također im je poželio mnogo sreće i uspjeha te da im Koprivnica ostane u lijepom sjećanju.

U ime domaćina i suorganizatora obratila se ravnateljica Srednje škole Koprivnica Manuela Gregurić kazavši kako se ulaganjem u znanje i vjerom u učenike mogu sjajni postići rezultati te kako su upravo državna natjecanja mjesto promocije znanja i izvrsnosti. Sudionicima je poručila kako su oni budućnost računovodstvene profesije te kako služe na ponos cijeloj državi, napomenuvši kako iz koprivničke Srednje škole dolaze čak dva natjecatelja, i to Lucija Vrbanić i Tomislav Srbljinović, što je najveći uspjeh dosad.

Viša stručna savjetnica i članica Državnog povjerenstva Nina Kuljiš Palac iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pohvalila je organizatore te dodala kako sudjeluju učenici iz ukupno devet škola i to iz gradova Koprivnice, Vele Luke, Zagreba, Velike Gorice, Splita, Pule, Zaboka i Požege, a prigodnim se riječima obratio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Organizatori natjecanja su Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, pokrovitelj je Koprivničko-križevačka županija, a natjecanje se održava u četvrtak, 12. travnja u jutarnjim satima, dok će pobjednici biti proglašeni istog dana navečer. U sklopu natjecanja održat će se i stručni skup za mentore pod nazivom „Aktualnosti u financijskom izvještavanju poduzetnika u RH“, a planiran je i obilazak koprivničkih znamenitosti.

Služba ureda župana