Svečano uručene nagrade sudionicima natječaja „Moja županija bez korupcije“

Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak, 11. prosinca u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici nastavilo je obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i to svečanim programom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola, čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“.

U prvoj skupini učenika osnovne škole od prvog do četvrtog razreda, nagrade za prva mjesta osvojili su:

Za likovni rad:

Ema Doskočil

OŠ „Ljudevita Modeca“ 2.b razred, Križevci

Mentor: Suzana Balić, naziv rada: Život je ljepši bez korupcije

Za literarni rad:

Teo Hanžeković

OŠ „Braće Radić“, Koprivnica, 4.c razred

Mentor: Vesnica Mlinarić, naziv rada: Najljepši dar

Za najkreativniji rad:

Leda Igrić, Marko Pavlic i Mirjam Dolenec

OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“,  Koprivnica, 2.c razred,

Mentor: Đurđica Pošta, naziv rada: Hobotnica=korupcija

U drugoj skupini učenika osnovne škole od petog do osmog razreda, prve su nagrade osvojili:

Za likovni rad:

Sara Bednaić

OŠ „Koprivnički Bregi“, 8.b razred

Mentor: Ivana Devčić Rakijašić, naziv rada: Reci „Ne“ Korupciji

Za literarni rad:

Sebastijan Stančin

OŠ „Andrije Palmovića“ Rasinja, 6.a razred

Mentor: Marina Kovaček, naziv Rada: Korupcija

Za najkreativniji (video) rad:

David Humek

OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, 7.b razred

Mentor: Božica Ruk, naziv Rada: Korupcija

U trećoj skupini učenika srednje škole, nagradu za najbolji likovni rad osvojila je:

Sabrina Ivančan

Srednja škola Koprivnica, 1. i razred

Mentor: Sanja Rabadžija, naziv rada: Moja županija bez korupcije

 

Zamjenik Ljubić tom je prilikom čestitao učenicima i i mentorima te kazao: „Svoj doprinos borbi protiv korupcije Koprivničko-križevačka županija daje kroz Antikorupcijsko povjerenstvo, koje je savjetodavno tijelo Županijske skupštine osnovano 2014. godine, a svojim radom nastoji ohrabriti građane na uočavanje, prijavljivanje i sprečavanje korupcije. Uz brojne aktivnosti, Povjerenstvo je po treći put raspisalo i kreativni natječaj „Moja županija bez korupcije“ kojim se školarcima razvija svijest o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju, a ove je godine sudjelovalo 15 škola sa 60-tak radova.“

Predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš dodala je kako su učenici, iako tek na pragu života, shvatili da korupcija predstavlja ozbiljan društveni problem.

Neki su nas radovi nasmijali, neki malo i rastužili, ali svi smo bili ponosni na vas što ste iskreno i s puno mašte i kreativnosti progovorili o nečemu što bi više trebalo smetati nas odrasle, kojima ste poslali jasnu poruku da je korupcija nešto što ne želite u svom odrastanju. Želim vam zahvaliti što nam otvarate oči i tjerate nas na promišljanje te se nadamo kako ćemo iz godine u godinu imati još veći odaziv na ovom natječaju i uspješno se boriti protiv korupcije.“, istaknula je Jadranka Lakuš.

Okupljenima su se na temu borbe protiv korupcije obratili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te Kristijan Ujalki u ime Knjižnice, kao domaćina i suorganizatora.

Zamjenik Ljubić, predsjednica Lakuš i član Povjerenstva, a ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar nagrađenim su učenicima, mentorima i školama uručili zahvalnice, a prvonagrađenima i novčane nagrade u iznosu 1.000,00 kuna, koje su osigurane u proračunu Županije. Također, svima nagrađenima uručene su i prigodne društvene igre “Čovječe ne korumpiraj se”.

Služba ureda župana