Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Legrad

U Društvenom domu u Velikom Otoku u petak, 25. svibnja svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Legrad, čemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, saborski zastupnici Damir Felak, Branko Hrg i Davor Bernardić te brojni predstavnici jedinica lokalne samouprave, udruga, institucija, kao i mještani.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Snježana Kuzmić, koja je pohvalila rad vijećnika, dok se načelnik Općine Ivan Sabolić osvrnuo na najvažnije događaje u proteklih godinu dana, zahvalivši Županiji na doprinosu razvoju Općine, kao i svima ostalima uključenima. Među važnijim projektima su dječji park i igralište u Velikom Otoku, koji su otvoreni neposredno prije sjednice, a radilo se i na infrastrukturi, podizanju kvalitete obrazovanja, međunarodnoj suradnji te povlačenju EU sredstava. Kao najveće izazove za buduće razdoblje načelnik je izdvojio bolje demografske pokazatelje, na koje namjerava utjecati smanjenjem cijene dječjeg vrtića, poticanjem doseljavanja te novim projektima.

U ime Županije, uzvanicima se obratio zamjenik Ljubić koji je pohvalio aktivnosti Općine, posebno u demografskoj politici i poticanju poduzetništva. Jedan od najvećih projekata u povijesti Općine bila je izgradnja 17 milijuna kuna vrijedne Osnovne škole i sportske dvorane 2016. godine, koju je gotovo u potpunosti financirala Županija iz vlastitog proračuna, prepoznavši potrebu i važnost ulaganju u obrazovanje u ruralnim sredinama kao preduvjeta ostanka mladih obitelji. Zamjenik je dodao kako zajednički sudjeluju na mnogim projektima, primjerice ulaganju u razvoj turizma na jezeru Šoderica, a vodstvu Općine poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu, naglasivši kako će im Županija i nadalje biti na raspolaganju za podršku i pomoć.

Na sjednici su uručena i priznanja zaslužnim pojedincima, te je tako Zlatnu plaketu dobila Jasna Kiš, Povelja Općine dodijeljena je Darku i Goranu Piškor, a počasnim građaninom proglašen je akademik Dragutin Feletar, koji je odrastao u Velikom Otoku.

Služba ureda župana