Svečanom sjednicom Županijske skupštine proslavljen Dan Krapinsko-zagorske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine u ponedjeljak, 23. travnja u Bedekovini je obilježen Dan Krapinsko-zagorske županije i 25 godina njezinog postojanja.

Sjednici su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a otvorila ju je predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki koja je kazala kako su županije ključ uspjeha za brži i efikasniji sustav te kako se ove godine obilježava i 20 godina od posjeta pape Ivana Pavla II. Mariji Bistrici.

Župan Željko Kolar u svom se govoru posebno osvrnuo na zdravstvo, obrazovanje i gospodarstvo kazavši: „Upravljamo s 30 osnovnih, 54 područne i devet sjajnih srednjih škola, suvlasnici smo veleučilišta i velik dio investicija koje se trenutno odvijaju na području županije, vezane su uz obrazovanje. Imamo osam škola u energetskoj obnovi, u što će ukupno biti uloženo 50 milijuna kuna, a trenutno se grade i dvije sportske dvorane. Naravno, ništa od toga ne bi bilo bez našeg jakog gospodarstva, bez naših obrtnika i poduzetnika.“

Prigodnim su se govorima obratili i izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i saborski zastupnik Žarko Tušek, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Ivan Vučić te načelnik Bedekovčine Darko Ban.

 Na svečanoj sjednici dodijeljena su i ovogodišnja županijska priznanja: Plaketa za životno djelo dodijeljena je Marcelu Majsecu, plakete za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije dodijeljene su Rajku Suhodolčanu i Zdenki Grilec, a plakete za iznimno postignuće u protekloj godini Hotelu Villa Magdalena i Luki Leškoviću. Povelje su dobili Aikido klub Hohoemi, DVD Kačkovec, DVD Klanjec, Kickboxing klub Zmaj Bedekovčina, Lea Pongrac, vlč. Marijan Culjak, Mirica Škvorc, Općina Gornja Stubica – za manifestaciju Susreti za Rudija, Spomenka Štimec, Terme Stubaki j.d.o.o. – PJ. Hotel Matija Gubec, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – Županijska podružnica, Udruga “Modus Vivendi Stubaki”, Vlasta Horvatić – Gmaz, Zvonimir Berić i Željko Hohnjec.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Lucija Jelušić, Rajko Suhodolčan i Jurica Vugrek.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Krapinsko-zagorska županija