Treće izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“

U organizaciji Hrvatske zajednice županija započelo je treće izdanje foto natječaja „Volim svoju županiju“, čiji je cilj fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije.

Natječaj je otvoren od 1. ožujka do 20. travnja 2018. godine, u tom periodu pozivaju se mladi umjetnici i kreativci da objektivima uhvate posebnosti svojih krajeva i odabrane fotografije prijave na natječaj. Potrebno je zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote ili kulturnu i prirodnu baštinu te fotografije dostaviti putem aplikacije na službenoj Facebook stranici Hrvatske zajednice županija.

Glavne će se nagrade, GoPro Hero5 kamere, dodjeljivati u dvije kategorije: najbolja fotografija prema broju glasova i prema izboru stručnog žirija, koji će predvoditi iskusna fotografkinja Mare Milin. Uz nju, pristigle će radove vrednovati voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Međimurske županije Mateja Gošćiej, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije Bernardo Pahor, Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije, kao i počasni član žirija Alen Špiljak, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja Natječaja.

Važno je da fotografije moraju biti snimljene na području Republike Hrvatske, a svaki autor može poslati do tri fotografije. Dozvoljene su minimalne korekcije u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja.

Sve ostale detalje o natječaju možete pronaći na web i Facebook stranicama Hrvatske zajednice županija.

Služba ureda župana