Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih u Križevcima

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održano je u utorak, 24. travnja na Strossmayerovom trgu u Križevcima, a i ove godine ga financijski podržala Koprivničko-križevačka županija, kao i županijska Zajednica sportova.

Programu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio organizatorima te školarcima poželio mnogo sreće i uspjeha u natjecanjima, a pozdravima su se pridružili i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, saborski zastupnik Branko Hrg, ujedno i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Željko Lacković, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Križevaca Josip Šikić te predstavnica Plazma Sportskih igara mladih Tihana Butorac.

Zajedničkim paljenjem plamena koji  je s malim križevačkim sportašima donio Branko Zorko, proslavljeni hrvatski atletičar i olimpijac, svečano je otvorena Turneja radosti, a u sportskom dijelu sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi te 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Silvio Kučina, Ivona Markek, Iva Katalenac i Peta Krešimir Balen. Na turniru u graničaru pobijedile su ekipe Mali Nazorovci i Vatreni, a pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih, Ministarstvo unutarnjih poslova  zajedno s Organizacijskim odborom i  u suradnji s partnerima, pripremilo je veliku nacionalnu kampanju ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom“, dok je Coca- Cola kutak bio orijentiran na nogometnu tematiku i važnost recikliranja,

Plazma Sportske igre mladih ove će se godine održati po 22. put, a cilj je da se kroz druženje i sport promiče zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti. To je najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika), a igre se trenutno održavaju u tri zemlje: Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Plazma sportske igre mladih možete pratiti na stranici: www.igremladih.hr

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Plazma Sportske igare mladih