U Đurđevcu održan Dječji festival Kukuriček 2018.

Prošlog je vikenda u Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu održan Dječji festival Kukuriček 2018., kojemu je prisustvovao potpredsjednik Županijske skupštine Marijan Ružman.

Potpredsjednik Ružman dodijelio je Grad prix Dječjem zboru Tratinčice iz Rijeke, a njihova je pjesma „Osmijeh“ proglašena pobjedničkom pjesmom Festivala. Najbolji u kategoriji solista do 10 godina bili su Ivaila Matasina s pjesmom „Ela pri men“, Grupa TCT s „Lud za tobom“, te Matea Popović i „Kad djeca sanjaju“. Najbolja solistica do 15 godina bila je Veronika Kolmar s pjesmom „Tra la la“, dok je druga Ema Lovrak pjevala o „Gospođici sjeni“, a Lucija Lukačić kao treća otpjevala je pjesmu „Među zvijezdama“.

Među zborovima najboljima su se pokazali Dječji zbor Praputnjarski slavići s pjesmom „Idemo na put“, za njim slijedi „Ustala na lijevu nogu“ u izvedbi Dječjeg zbora Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, a treći je bio Dječji zbor Torretta s pjesmom „Daje se na znanje“.

Nagradu za najbolju glazbu dobila je Suzana Štefanić za pjesmu „Daje se na znanje“, za najbolji tekst nagrađena je Marijana Dujmušić za pjesmu „Kad djeca sanjaju“, a Aleksandar Valenčić odnio je nagradu za najbolji aranžman s pjesmom „Osmijeh“.

Voditelji programa bili su David Islam i Lara Horvat, a u revijalnom djelu publiku su rasplesale Dora Trogrlići i Lucija Jakelić. Organizatori su bili Udruga Kukurijek i Turistička zajednica Grada Đurđevca.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: djurdjevac.hr