U Đurđevcu svečano otvorena izložba Hommage à Picasso

U đurđevačkoj utvrdi Stari grad prošlog je vikenda svečano otvorena izložba Hommage a Picasso, iz privatne zbirke Richarda H. Mayera koja obuhvaća više od stotinu radova, a prisustvovao joj je zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Na izložbi su predstavljena 42 originalna grafička dijela Pabla Picassa, kao i 71 originalno likovno djelo ostalih svjetski poznatih umjetnika 20. stoljeća, između ostalih, Andyja Warhola, Antonija Tàpiesa, Henryja Moorea, Victora Vasarelyja, Eduarda Paulozzija i drugih.

Okupljene je s izložbom upoznao profesor Krunoslav Kamenov koji je pripremio i tekst za katalog izložbe, a za glazbeni dio programa bio je zadužen gitaristički virtuoz Tomislav Tenšek Snoopy. Obzirom na to da je u realizaciji izložbe podršku pružio i Grad Zagreb, otvorenju je prisustvovao gradonačelnik Milan Bandić, dok je izložbu proglasio otvorenom saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, saborski zastupnik Damir Felak, ravnatelj Muzeja Grada Zagreba gospodin Vinko Ivić, ravnatelj Galerije Klovićevi dvori Antonio Picukarić, predstavnici sponzora – članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, Vladimir Tišljar iz INA-e i Mirko Kovačev iz Hrvatskih šuma, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković-Hapavel, gradski i županijski vijećnici, ravnatelji muzeja s područja Županije, brojni umjetnici te ostali gosti.

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna 2018. godine.

Služba ureda župana