U Križevcima održano županijsko natjecanje Modelarske lige

U dvorani Turističkog informativnog centra u Križevcima prošlog je vikenda održano 5. županijsko natjecanje Modelarske lige Koprivničko-križevačke županije, kojemu je u ime Županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.

Natjecanje su organizirali županijska Zajednica tehničke kulture u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, a suorganizator i domaćin bili su Zajednica tehničke kulture Križevci i Aero klub „Dragutin Novak“ Križevci. Na natjecanju koje je otvorila pročelnica Mušlek  sudjelovalo je 40 natjecatelja, koje su pozdravili i predsjednik županijske Zajednice Ante Starčević te zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško.

Na državno natjecanje plasirali su se Karlo Pavičić i Mika Krmpotić iz Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci, članovi Zajednice tehničke kulture Križevci, kojima su mentori bili Ante Starčević i Danijela Jobač. Drugo mjesto osvojili su Ana Drača i Dorotea Stovrag iz Zajednice tehničke kulture Križevci, s istim mentorima, dok su treći bili Laura Kovačević i Matea Ščuka iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, s mentorom Milanom Kosom.

Od gostujućih ekipa prvo mjesto zauzeli su Nikolina Zjačić i Dora Poznovija, drugi su bili Žan Grgić i Petar Cinrić, dok su treće mjesto osvojili Mislav Albert i Marko Šikljan iz Osnovne škole Ivanska, mentor Damir Dončević.

Od domaće ekipe podmlatka, prvo mjesto zauzeli su Karlo Sačarić i Karlo Jašarović, drugo David Kapor i Vedran Šatvar te Ana Širjan i Juraj Rosler, dok su treće mjesto osvojili Niko Šimunović i Dora Marin.

Natjecanje Modelarske lige ekipno je natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva, a tom prigodom u dvorani Turističkog informativnog centra izloženi su i radovi tehničkog stvaralaštva mladih članova Zajednice tehničke kulture Križevci.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: krizevci.hr