U Peterancu održana tradicionalna manifestacija Mudlinijada

Proteklog je vikenda u Vatrogasnom domu u Peterancu Udruga žena „Hrvatsko srce“ održala svoju tradicionalnu manifestaciju Mudlinijadu, kojoj je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, koja se i obratila okupljenima.

Brojne posjetitelje pozdravili su i predsjednica Udruge Katarina Herman te načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić, koji su istaknuli kako je svrha manifestacije njegovanje stvaralaštva i bogate kulturne baštine Peteranca.

Centralni dio Mudlinijade bili su ukusni mudlini pripremljeni na nekoliko načina – sa sirom, bučinim uljem, orasima, makom i vrhnjem, a riječ je jelu od tijesta koje se nekada pripremalo u vrijeme radova na polju. Osim mudlina posjetitelji su mogli kušati i vina lokalnih proizvođača te uživati u programu koji je Udruga pripremila.

Glumačka skupina koja djeluje u sklopu Udruge izvela je nagrađivanu predstavu „Učitelj“, recitacijama su se predstavili Dora Betlehem, Lucija Godek i Elza Herceg, a u muzičkom dijelu programa nastupila je ženska klapa Viva, Bemian duet, Zlata Međimurec i Katica Požgaj.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: glaspodravine.hr