U Svetom Petru Orehovcu održan sastanak na temu vodoopskrbe

U prostorijama Općine Sveti Petar Orehovec u petak, 12. siječnja održan je radni sastanak na temu stanja vodoopskrbe na području Općine, kojemu su prisustvovali župan Darko Koren, saborski zastupnik Branko Hrg, načelnik Općine Franjo Poljak, zamjenik načelnika Dragutin Hendelja, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i direktor Komunalnog poduzeća Križevci Goran Gregurek.

Načelnik Poljak kazao je kako je naglasak planova stavljen na dovršetak sustava vodoopskrbe na području Općine, gdje trenutno stanje izgrađenosti tog sustava uključuje oko 70 posto kućanstava, dok preostalih 30 posto ima velikih problema s vodom, što je posebno važno kada se uzme u obzir intenzivna stočarska proizvodnja.

Koncentrirali smo se na dio koji bi se mogao realizirati u 2018. godini i s tim planovima smo upoznali zamjenika Vukmirića, a riječ je o investiciji od 2,8 milijuna kuna gradnje vodoopskrbnog sustava, spoja magistralnog voda iz Gornje Rijeke koji završava u Fodrovcu. Spajanjem bi se izgradila i sekundarna mreža za Mokrice, Brezje, Kusijevec i Gornji Fodrovec, a obzirom da je tu veći broj mogućih priključaka, tražili smo podršku iz Hrvatskih voda, ali i od župana, iako ne tražimo sredstva od Županije.“, kazao je načelnik Poljak.

Župan je okupljenima zahvalio na interesu za temu, napomenuvši kako je sličan radni sastanak nedavno održan u Općini Sveti Ivan Žabno, te dodao: „Svaka jedinica lokalne samouprave ima svoje posebnosti, a u okviru zajedničkog radnog sastanka koji će se krajem mjeseca održati u Županijskoj upravi razmotrit ćemo cjelokupnu problematiku po pitanju vodoopskrbe na području Županije te pronaći mogućnosti za rješavanje problema.“. Ujedno je izrazio zadovoljstvo što je područje Svetog Petra Orehovca, jedne od najvećih općina u Županiji, vodoopskrbno pokriveno sa 70%, što znači da je proteklih godina mnogo napravljeno na razvoju komunalne infrastrukture.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić istaknuo je „kako je voda civilizacijska potreba, važna i zbog aspekta očuvanja zdravlja ljudi“ te je poručio kako će se pobrinuti za pokretanje realizacije projekta, koja bi bila planirana kroz nekoliko faza.

Saborski zastupnik Branko Hrg ponudio je pomoć i podršku projektu u okviru svojih mogućnosti, dodavši kako će sudionici sastanka zajednički raditi na rješavanju pitanja vodoopskrbe za cijelo područje Općine.

Služba ureda župana