U Virju održan radni sastanak na temu realizacije razvojnih projekata

Zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić te načelnik Općine Virje Mirko Perok u prostorima Općine održali su radni sastanak na temu razvojnih projekata.

Sastanak je održan u okviru provedbe projekta „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ s ciljem što kvalitetnije realizacije razvojnih projekata jedinica lokalne samouprave u okviru provedbe Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije.

Teme sastanka bile su Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, Zakon o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske te njihova važnost za jedinice lokalne samouprave, kao i planirani i prijavljeni razvojni projekti komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture Općine Virje. Također se razgovaralo o mogućnostima i izvorima financiranja za realizaciju razvojnih projekata s naglaskom na fondove Europske unije.

Na kraju sastanka, zamjenik Ljubić i ravnateljica Birčić pozvali su predstavnike Općine da koriste stručnu i tehničku pomoć PORA-e u pripremi i provedbi projekata.

Služba ureda župana