Udruga „Bolje sutra“ prisustvovala Sajmu uspješnih EU projekata

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice prisustvovala je Danu Europskog socijalnog fonda u Šibeniku, Sajmu uspješnih EU projekata te panel raspravi „Tijela u sustavu“. Riječ je o manifestaciji kojoj je cilj široj javnosti predstaviti mogućnosti i rezultate financiranje projekta iz Europskog socijalnog fonda, u koje su uključene mjere aktivne politike zapošljavanja, program zapošljavanja žena, kurikularna reforma, jačanje sustava gospodarstva, socijalna inkluzija te jačanje državne i javne uprave.

Europski socijalni fond jedan je od strukturnih fondova EU, a članice ga koriste kako bi ostvarile potporu za ulaganja u ljudski kapital i jačanje konkurentnosti gospodarstva. U Hrvatskoj se ciljano i strateški usmjerava s pojačanim fokusom na sustavne reforme koje mogu koristiti što većem broju ljudi. Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević kazala je kako je u proteklih deset godina bilo više od tisuću projekata u okviru Fonda, a u njima je sudjelovalo više od 80 tisuća ljudi.

Udruga „Bolje sutra“ odabrana je za sudjelovanje kako bi predstavila projekt IKSoC Inovativni koprivnički socijalni centar „KopriVITA“, u sklopu kojeg se proizvodi tjestenina s koprivom. Na štandu su, uz proizvode s koprivom predstavljeni promotivni materijali projekta, a interes za projekt pokazala je i državna tajnica Ivanković Knežević.

Služba ureda župana