Udruga „Bolje sutra“ provela aktivnost „Mirica ide preko zebre“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u Dječjem vrtiću „Vrapčić“ Drnje održala je aktivnost projekta „Zelena zebra“ pod nazivom „Mirica ide preko zebre“.

Aktivnost se temeljila na upoznavanju djece s osobama s invaliditetom i starijim, teško pokretljivim osobama preko prezentacije, gdje su djeca zaključivala po čemu su navedene osobe slične, a po čemu različite. Također su se podsjetili na najvažnije prometne znakove i pravila ponašanja u prometu.

Djeci je predstavljen problem koji imaju osobe s invaliditetom i starije, teško pokretljive osobe susrećući se s arhitektonskim i urbanističkim barijerama na primjeru neprilagođenih pješačkih prijelaza, primjerice podignut rubnjak na cesti i prekratko trajanje zelenog svjetla na semaforu. Uz prijedloge rješenja, djeca su na kraju aktivnosti, uz pomoć volontera, isprobala su kako je to biti u kolicima, gdje im je problem pričinjavao ulaz u vrtić jer nemaju prilagođen prilaz nego stepenice.

Projekt je odobrilo Ministarstvo unutrašnjih poslova na natječaju za nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH 2011-2020. Područje: 4. PJEŠACI; Potpodručja: a) Korištenje obilježenih pješačkih prijelaza. Partneri su partneri Dječji vrtić „Vrapčić“ iz Drnja, IPA regionalni klub Koprivnica i Klub za starije osobe „Mariška“ Koprivnica. Izvoditeljica aktivnosti bila je Adela Jadan.

Služba ureda župana