Udruga „Bolje sutra“ provodi projekt „Mozaik volontiranja“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice provodi projekt „Mozaik volontiranja“ u kojemu sudjeluju volonteri, članovi Udruge i građani.

Aktivnosti su se sastojale od putovanja javnim prijevozom gdje su se volonteri susreli s preprekama prilikom ulaska i izlaska za osobe s teškoćama u kretanju, zabavnih igara u vodi koje su imale za cilj poticanje kretanja, timskog rada te aktivnog vježbanja u vodi uz glazbu kao načinu rehabilitacije za osobe s invaliditetom.

Tijekom provedbe projekta aktivnosti će imati vidljiv utjecaj na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, volonteri će razvijati kompetencije i motivaciju za trajno sudjelovanje u programima volontiranja u lokalnoj zajednici, a potencijalni volonteri moći će dobiti inspiraciju za buduće djelovanje. Volonteri će naučiti i inovativne načine pružanja volonterskih usluga, djeca i mladi uvidjet će da volontiranjem mogu utjecati na rješavanje problema u zajednici, a razvit će se i veća solidarnost među različitim društvenim skupinama te poticati umrežavanje s drugim volonterima.

Udruga kao nositelj projekta razvit će kapacitete za volonterske aktivnosti i za druge projekte koje provodi, a opći je cilj promicanje volonterstva kao način neformalnog učenja za razvoj kompetencija volontera koji volontiraju u organizacijama za osobe s invaliditetom. Suradnici u projektu su policijski službenici iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke koji će sudjelovati u ulozi volontera.

Iskustvo Udruge pokazalo je kako neformalna druženja daju odlične rezultate, a osobe s invaliditetom kroz ovakve aktivnosti pokazuju povećano povjerenje i otvorenost prema policijskim službenicima. Krajnji cilj uključivanja policijskih službenika kao suradnika a je podići sigurnost života osoba s invaliditetom na višu razinu.

Izvoditeljica aktivnosti bila je volonterka Udruge Jasmina Markić, a projekt sufinancira Grad Koprivnice.

Služba ureda župana