Udruga HERA traži volontere

Udruga HERA Križevci traži volontere za pružanje podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Za volontere će biti organiziran dvodnevni besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške. Nakon završene edukacije svim sudionicima izdat će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji. Volonteri koji završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružat će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije putem telefona i/ili pružati direktnu podršku na sudu. Direktna podrška na sudu organizirat će se kroz tjedna dežurstva na Županijskom sudu u Bjelovaru, Općinskom sudu u Koprivnici te Prekršajnom sudu Bjelovar, stalna služba Križevci.

S odabranim volonterima potpisat će se volonterski ugovori i imat će obvezu volontirati 12 sati mjesečno te će dobiti potvrdu o volontiranju.

Tko se može prijaviti:
• punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem
• osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
• osobe motivirane za pomoć drugima,
• komunikativne, empatične, tolerantne osobe
• odgovorne i etične osobe

Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirale i /ili imaju iskustva u radu s marginaliziranim skupinama građana. Rok za prijavu je 12. veljače ove godine.

Ako se želite prijaviti, pisanu prijavu možete poslati putem e-maila: info@udruga-hera.info ili poštom na adresu I.Z.Dijankovečkog 5, 48260 Križevci. Pismena prijava treba sadržavati životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja, kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima

Ukoliko imate dodatnih pitanja možete kontaktirati Udrugu na telefon 048 271 335 ili mail info@udruga-hera.info.
Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela koji provodi Ženska soba te partnerske organizacije HERA Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac Korak, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.

Služba ureda župana