Udruga invalida Koprivničko-križevačke županija organizirala 12. maraton u kolicima

Povodom Europskog tjedna kretanja, koji se održava od 16. do 22. rujna, Udruga invalida  Koprivničko-križevačke  županije na središnjem je koprivničkom trgu organizirala 12. po redu maraton u invalidskim kolicima „Koprivnica 2017.“.

Uoči početka utrke, pozdravne riječi uputio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, naglasivši odličnu suradnju s Udrugom te njezin doprinos podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Zamjenik je dodao kako je važno da se osobe s invaliditetom uključe u sve segmente društvenog života, pa tako i u sportske aktivnosti, te kako je ova tradicionalna utrka ujedno i prilika za nova prijateljstva.

Predsjednik Udruge Slavko Kuzmić zahvalio je Županiji na kontinuiranoj podršci u svim aktivnostima, kazavši kako imaju 300-tinjak članova te djeluju punih 35 godina.

Natjecalo se u četiri kategorije: teže pokretni, žene, elektromotorna kolica i sportaši, a članovima Udruge i ove su se godine pridružili gosti iz susjednih udruga, ali i drugih županija i gradova, primjerice Varaždina i Čakovca. Među njih tridesetak, medalje i nagrade najuspješnijim uručili su zamjenik Ljubić i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec.

Na probleme s kojima se osobe s invaliditetom susreću u prometu sudionici utrke upozorili su pješačkim vlakom od Hercegovačke ulice do Zrinskog trga.

Služba ureda župana