Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u četvrtak 7. prosinca u prostorima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici Udruga osoba s invaliditetom održana je svečani program, kojemu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Na samom početku, učenici „Podravskog sunca“ izveli su prigodni kulturno-umjetnički program, a zatim se pozdravnim riječima obratio predsjednik Udruge Slavko Kuzmić, kazavši kako djeluju već 35 godina te su jedni od rijetkih koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, što je jedan od najvećih izazova danas. Predsjednik Kuzmić dodao je kako im je želja da se što više osoba s invaliditetom uključi u rad Udruge, naglasivši kako bez pomoći Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice ne bi mogli provoditi brojne projekte i programe kojima nastoje olakšati život svojim članovima.

Zamjenik Ljubić osvrnuo se na dosadašnju uspješnu suradnju s Udrugom, zahvalio im što „brinu o ostvarivanju prava osobama s invaliditetom i predano rade na njihovom ravnopravnom uključivanju u lokalnu zajednicu, a posebno na tržište rada“ te im poručio kako im Županija i nadalje pruža partnersku ruku za svu potrebnu pomoć i podršku. Također im je čestitao Međunarodni dan osoba s invaliditetom te poželio mnogo uspjeha u budućem djelovanju.

Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci zatim su održali prezentaciju o aktivnostima u radu s osobama s invaliditetom, dok su predstavnici Policijske uprave koprivničko-križevačke govorili o nasilju u obitelji, nasilju nad osobama s invaliditetom, osnaživanju osoba s invaliditetom, međusobnoj suradnji, važnosti bontona u ophođenju prema osobama s invaliditetom, senzibiliziranju javnosti i podršci medija.

Okupljenima su se obratili i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak i ravnateljica „Podravskog sunca“  Radmila Popović, a proslavi su prisustvovali i brojni drugi predstavnici udruga i institucija.

Vrijedi spomenuti i kako će glasilo Udruge „Vedriji dani“ u kojemu su prikazane sve aktivnosti koje su provedene tijekom godine izaći sljedeći tjedan.

Služba ureda župana