Udruge „Peski-Art Đurđevac“ i „Osmijeh“ održale aktivnost „Obojimo osmijeh“

Povodom Dana otvorenih vrata udruga 2018., koji se održava u koordinaciji Ureda za udruge Vlade RH i Koprivničko-križevačke županije, udruga „Peski-Art Đurđevac“ i udruga udomitelja za djecu „Osmijeh“ organizirale u četvrtak, 24. svibnja, u Domu „Mladen Markač“ u Đurđevcu program pod nazivom „Obojimo osmijeh“.

U sklopu programa održana je likovna radionica za djecu vrtičkog i školskog uzrasta u kojoj je sudjelovalo tridesetak djece štićenika članova udruge “Osmijeh”, ali i druga zainteresirana djeca iz Đurđevca i okolice. Voditelj radionice bio je dopredsjednik Udruge i poznati đurđevački slikar i likovni pedagog Zdravko Šabarić, a pridružili su mu se i drugi slikari Petar Petrović, Dragutin Bešenić, Đurđica Franjić, Marija Stipan, Franjo Mihočka i Nada Zlatar Lukavski.

Djeca su pokazala iznimnu nadarenost, kreativnost i volju za slikanjem, a u sklopu programa otvorenih vrata, gosti su mogli razgledati stalni postav izložbe likovnih radova s likovne radionice “Peski-Art Đurđevac” te se na promotivnim štandovima upoznati sa radom udruga.

Sudionike i goste programa pozdravili su predsjednik udruge „Peski-Art“ Franjo Mihočka, predsjednica udruge „Osmijeh“ Dubravka Čordašev  i predsjednik Mjesnog odbora Peski Stjepan Stanešić.

Služba ureda župana