Udruženje obrtnika Koprivnica proslavilo 50. obljetnicu uspješnog djelovanja

Udruženje obrtnika Koprivnica prošlog je vikenda organiziralo Dan otvorenih vrata u povodu 50. obljetnice postojanja i uspješnog djelovanja, kojemu je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

U prizemlju zgrade Udruženja obrtnika tom su prigodom izložene prigodne fotografije, dokumenti i ostali predmeti iz povijesti djelovanja, a tajnica Udruženja Jasmina Markota kazala je kako se na obrtništvo se preslikala situacija iz hrvatskog gospodarstva te kako su 30. rujna imali registrirana 694 člana, što je smanjenje u odnosu na prijašnje godine. Kao razloge manjeg broja obrta, uz prirodni odljev, navela je preregistraciju obrta u trgovačka društva, obvezu polaganja majstorskog ispita i previše financijskih tereta.

Pročelnik Štimac uputio je čestitke na važnoj obljetnici, zahvalivši Udruženju na pomoći i podršci koju pružaju svojim članovima, kao i na doprinosu razvoju obrtništva u Koprivnici i okolnim općinama, a prigodnim se riječima obratio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: drava-info.hr